Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı
06 Mayıs 2019 11:53

Üniversitemiz Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Öğrenciler, mezuniyet heyecanını aileleri ve öğretim üyeleri ile paylaştı.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Sarıkavak, Üniversitemiz yönetimi ile dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Güzel bir günde mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine, Hıdırellez gününde mezuniyet törenlerini gerçekleştirdikleri için şanslı olduklarını söyleyerek, “Bugün 5 Mayıs yani Anadolu ve Türk kültüründe, bereketin ve bolluğun bayramı olarak bilinen Hıdırellez arifesindeyiz. Bu mezuniyetimiz de bereket ve bolluğu temsil eden bir güne denk düştü. İnşallah bugün, hepinizin hanesine Hızır Aleyhissselam uğrar, hepinizin yolu ve bahtı açık olur” dedi. Öğrencilere, karmakarışık duygular içerisinde oldukları bir törende bulunduklarını söyleyen Rektör Tekin, şöyle konuştu:

“Değerli arkadaşlar, siz mezun olunca hocalarınız mutlu oluyor zannediyorsunuz. Bu salonda bir taraftan öğrencilerimiz, öğretim üyesi arkadaşlarımız, velilerimiz hepimiz buruk bir sevinç yaşarken bir taraftan da bir hüzün içerisindeler. En az dört yıl boyunca birlikte olduğu öğrencilerinden ayrılacaklar. Öğrenci arkadaşlarımız en az dört yıl boyunca kahırlarını çektiği biz hocalarından ayrılacaklar. Bu mutluluk veya hüzün ile anlatılabilecek bir şey değil. Karmakarışık duygu atmosferi içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Sizin sıralarınızdan bizler de geçtik.”

Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Tekin, “Hayatın zorluklarıyla mücadele etmek ve bu zorluklarla başa çıkmak, hayat boyu her daim sürekli karşınızda olacak. Hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için zorlu bir süreç söz konusu. Bu süreçte hepinizin sabırlı olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Rektör Tekin, mezun öğrencilerin hayatta başarılı ya da başarısız olmasında en büyük emeğin ailelerde olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Tekin, “Mezun olan öğrenciler, üniversiteye Gazi Üniversitesi olarak girdi. Kısa bir süre içerisinde öğrencilerimizin ‘Ben bu okulun ilk mezunuyum’ diyerek gururlanacakları bir üniversite kuracağız” dedi. Mesai arkadaşlarına da teşekkür eden Rektör Tekin, Üniversitemiz yönetiminin ve personelinin, öğrenciler için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

“Gençlere fırsat verelim, önlerini açalım”

Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Sarıkavak ise “Öyle zannediyorum ki öğrencilerimiz, bu Üniversiteden aldıkları anahtarla çok güçlü olan kapıların kilitlerini açacaklar ve çok bahtiyar olacaklar. Bu memleket ancak çalışmakla daha ileriye gider. Bu memleketin çalışmaya ihtiyacı var. Ben size inanıyorum artık çok daha fazla gayret göstereceksiniz” dedi.

Mezun öğrencilerin ailelerine seslenen Dekan Sarıkavak, “Çocuklarımızın moralini daha yüksek tutabilmek adına bugünden itibaren onlara biraz daha fazla sahip çıkmanın çok daha yerinde olacağını düşünüyorum. Sizden istirham ediyorum bu gençlere fırsat verelim, önlerini açalım” diye konuştu. Fırsat verildiğinde, mezun öğrencilerin her şeyi başarabileceklerinin altını çizen Dekan Sarıkavak, “Öyle gençlerimiz var ki bunların içerisinde kendi işlerini kurmuşlar ve hayatlarının yolunu çizmişler. Biliyorum ki fırsat verildiğinde bu gençlerimiz de kendi hayatlarını çizecekler, çok başarılı çalışmalar yapacaklar” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına Fakülte birincisi Tarih Bölümü öğrencisi Sercan Karaaslan hocalarına, ailelere ve arkadaşlarına hitap etti.

Rektör Tekin, açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi. Düzenlenen törenle, başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Haber: Okan Baç

Fotoğraf: İlknur Şen