İletişim Fakültemizde mezuniyet coşkusu
01 Temmuz 2019 09:49

Üniversitemiz İletişim Fakültesi’nde, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Öğrenciler mezuniyetlerini, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte büyük bir coşkuyla kutladı.

Itri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Genel Sekreter Yardımcımız Mecit Moral, Rektör Danışmanımız Dr. İbrahim Sarıtaş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru, Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Yusuf Ziya Erarslan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış töreninde, Üniversitemizin Tanıtım Filminin müziğini yapan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri Barış Gürkan ve Emrah Tuncel’e plaket takdim edildi. Açılış törenine, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halk Oyunu Ekibi Seymenleri gösterisi eşlik etti.

“Türkiye’nin umudu ve geleceğisiniz”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, mezuniyet törenlerinde gurur ve iç burukluğu yaşadıklarını belirterek, “İçimizde bir burukluk olur, yıllarca birlikte olduğumuz artık kendi evlatlarımıza dönüşen kıymetli öğrencilerimizden ayrılma vaktidir. Dünya da böyledir, fanidir. Gelip geçeriz. Bizden geriye hep güzellikler kalsın isteriz. Şimdi buradan uğurlamakta olduğumuz öğrencilerimizden binlerce güzel anılar kaldı” dedi.

Okulların tarihi ile önem kazandığını ifade eden Dekan Avşar, “Her okul, mezunları ile büyür ve anılır. Bu konuda diyebilirim ki en şanslı okullardan biriyiz. Her zaman büyük bir övünç ile hatırladığımız, her dönemde bize katkıları olan mezunlarımız var. Şimdi mezun ettiğimiz gençlerimiz de önümüzdeki yıllarda tıpkı kendilerinden öncekiler gibi çok saygı ile anılacak mesleki bir başarı ile temayüz edeceklerdir” diye konuştu.  Dekan Avşar, mezun öğrencilerin Türkiye’nin umudu ve geleceği olduğunu dile getirerek, şu şekilde konuştu:

“Ailelerimizi, birbirimizi, ülkemizi, milletimizi sevmek, hep birlikte daha mutlu ve müreffeh, güzel bir hayat yaşamak için altın bir anahtardır. İnanıyorum ki içinizden pek çoğu mesleğinde zirvelere ulaşacaktır. Mesleğiniz icra ederken meslek etik ve ilkelerine titizlikle uyacağınızı, ülkemiz ve insanlarımız nezdinde medyayı yine çok itibarlı noktalara taşıyacağınızı biliyorum.”

“Hacı Bayram-ı Veli’nin manevi mirasçılarısınız”

Hacı Bayram-ı Veli’nin, emeğe önem verdiğine işaret eden Dekan Avşar, “Bu nedenle sizin mayanız sağlam. Bir yandan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, diğer yandan Hacı Bayram-ı Veli’nin manevi mirasçılarısınız. Siz başarılı olmayacaksınız da kim olacak?” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına, Fakülte birincisi Kübra Nur Akdoğan konuşma yaptı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Fakülte birincisine plaketini verdi.

Başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Fotoğraf: Deniz Sağbaş – Nihal Demirci