Hukuk Fakültemiz mezunlarını verdi
03 Mayıs 2019 17:14

Hukuk Fakültemizde, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Itri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Yargıtay Birinci Başkanvekili Abdulhalik Yıldız, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumhur Şahin, Üniversitemiz yönetimi ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Gurur duyacağınız bir Fakülteden mezun olacağınızı unutmayın”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Üzülmez, açılış konuşmasında, Üniversitemizin önemli bir mirasa sahip olduğunu söyleyerek, “Arzumuz, geçmişimizden tevarüs ettiğimiz iyi ve güzel hasletlere yenilerini ekleyerek yola devam etmek, bayrağı geleceğe taşımaktır” dedi. Üniversitemizin sosyal bilimler alanında söz sahibi olmak istediğini dile getiren Rektör Yardımcısı Üzülmez, “Üniversitemizi özellikle lisansüstü eğitimde bir kutup haline getirmek istiyoruz. Bunu başarabilecek birikime, tecrübeye ve akademik kadroya sahibiz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Üzülmez, mensubu olduğu Hukuk Fakültesi’nin akademik kadrosu, kültürü ve hukuk hayatında üstlendiği fonksiyonla Türkiye’nin önemli akademik kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sevgili gençler, gurur duyacağınız bir Fakülteden mezun olacağınızı unutmayın. Üniversiteniz, Fakülteniz, hocalarınız ve arkadaşlarınızla olan bağı koparmayın. Bugüne kadar Hukuk Fakültesi öğrencisiydiniz, bundan sonra da hukukçu ve hukuk adamısınız. Hukuk adamı, hukuk zemininden ayrılmayan, hukuku ve adaleti önceleyen kişi demektir. Meslek hayatınızda hukuk zemininde kalmaya ve bir hukukçuya yakışır duruş sergilemeye çalışın. Hz. Ömer’in ifadesiyle ‘Adaletin mülkün temeli olduğunu’ unutmayın. Onurlu bir duruşun, haktan ve adaletten ayrılmamaktan geçtiğini unutmayın.”

“ ‘Bu ülkede hukukçular var’ dedirteceksiniz”

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumhur Şahin ise konuşmasında, Hukuk Fakültesi’nin 22. Mezuniyet Töreninin gerçekleştirildiğini belirterek, “Eğitim-öğretim elemanları kadrosu olarak, diğer çalışanlarımızla birlikte anne babalarının gözbebeği ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamaya gayret ettik” diye konuştu. Hukuk Fakültemizin birçok alanda en iyiler arasında yer aldığını ifade eden Dekan Şahin, şu şekilde konuştu:

“Sevgili öğrenciler, iyi yetişmiş yetkin insan olarak siz konuşunca herkes susacak, yaptığınız uygulamalarla ve verdiğiniz kararlarla ‘Bu ülkede hukukçular var’ dedirteceksiniz. Hukukun üstünlüğüne bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı uygulamalar yapacaksınız. Vicdanınız dışında hiçbir yerden ve hiç kimseden emir almayacaksınız. Zira sizler, aklın ve bilimin öncülüğünde araştıran, sorgulayan, özgür bilimsel düşünce ile hukukun üstünlüğüne bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı insanlar olarak yetiştirildiniz.”

Mezun öğrenciler adına, Fakülte birincileri Burak Yılmaz ve Cihan Tuncer konuşma yaptı. Fakülte birincileri, plaketlerini TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’den aldı.

13 Mart 2016’da Ankara Güvenpark’ta düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Hukuk Fakültesi öğrencimiz Nusrettin Can Çalkınsın’ın ailesi ve arkadaşlarını temsilen Muhammed Furkan Aslan’a plaket takdim edildi. Açılış konuşmalarının ardından, başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, törenin sonunda keplerini havaya atarak bir mezuniyetlerini kutladı.

Fotoğraf: Bahar Şahin