Güzel Sanatlar Fakültemiz’in mezuniyet gururu
11 Haziran 2019 18:45

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. Öğrencilerimiz, aileleri, öğretim üyeleri ve arkadaşları ile birlikte mezuniyetin verdiği gururu yaşadı.

Mezuniyet törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Tekin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Selçuk Şener, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin, konuşmasında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak ilk mezunlarımızı verdiğimizi belirtti. “Dünyada artık üniversiteler, akademik ve optimum büyüklük açısından daha tematik versiyonlara ve küçük, yönetilebilir büyüklükteki yapılara evriliyorlar” diyen Rektör Tekin, Türkiye’de bu anlamda önemli adımların atıldığını ifade etti. Rektör Tekin, tarım, ekonomi, sağlık bilimleri ve ziraat gibi birçok alanda tematik üniversitelerin açıldığını belirterek, şu şekilde konuştu:

“Zaman, ekonomik kaynak ve insan kaynağı olarak birikimlerinin belirli alanlarda odaklandığı üniversiteler oluşturuluyor. Dünya üzerindeki başarılı üniversite örnekleri de bu şekilde kurgulanmış. Artık dünyada 20-25 fakültesi olan üniversite formatı neredeyse kalmadı. Türkiye’de gidişat şu anda bu yönde. Üniversiteleri bu büyüklükleri içerisinde tasnif ederken bir konsept içerisinde bunu yapmak da elzem. Üniversitemiz de sosyal bilimler ve sanat alanında odaklanmak ve bu alanda uzmanlaşmak üzere siyasi irade tarafından kurgulandı. Önümüzdeki hedef, interdisipliner bir mantık silsilesi içerisinde sosyal bilimler ile sanat alanındaki fakültelerimizi Türkiye’de, bütün enerjisini sadece bu alana veren yepyeni bir Üniversite misyonuyla hareket etmek.”

Prof. Dr. Tekin, “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, bugün aramızdan mezun olan arkadaşların, bundan birkaç yıl sonra ‘Bu üniversitenin ilk mezunları biziz’ diye gururla bahsedecekleri bir sosyal bilimler ve sanat Üniversitesi olarak Türkiye’nin gündemine oturacaktır” ifadesini kullandı.

“Başarımızla Ülkemizin bağımsızlığına hizmet edeceğiz”

Mezun öğrencilerimizin destekleri ile Üniversitemizdeki akademik ve idari personelin emekleri ve çabalarıyla Üniversitemizin önünde çok güzel bir ufuğun olduğunu söyleyen Rektör Tekin, “Kültür ve sanat alanında kendi hegemonyasını kuramayan ülkelerin bağımsızlıklarının risk altında olduğu gerçeğinden hareket edersek, biz burada güçlü bir güzel sanatlar ve sosyal bilimler Üniversitesi halini alırsak çok başarılı olacağız. Hem de bu başarımızla Ülkemizin bağımsızlığına da hizmet etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Rektör Tekin, mezun öğrencilere, hayatla mücadelenin mezun olduktan sonra başladığını söyleyerek, “Burada edindiğiniz tecrübeler ve bilgiler bu mücadelede sizin için çok ciddi bir avantaj teşkil edecektir. Vahşi bir rekabet ortamında yaşıyoruz. Ayaklarınızın üzerinde durabilmek, ülkemize ve milletimize faydalı olabilmek için çok daha yoğun ve zor bir mücadelenin içerisinde olacaksınız. Allah sizin yardımcımız olsun” diye konuştu. Rektör Tekin, Üniversite olarak mezunlarımızın bundan sonraki hayatında rehberi, yardımcısı ve danışmanı olmak istediklerinin altını çizdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Selçuk Şener ise konuşmasında, mezuniyet töreninde bulunan ailelere ve misafirlere sevinçlerine ortak oldukları için teşekkür ederek, “Sevgili öğrenciler, yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim-öğretim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz” dedi.

Öğrencilere, ailelerine, ülkesine ve dünyaya karşı sorumlu birer mezun olduklarını dile getiren Dekan Şener, “İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde size verdiğimiz bilgi, birikim ve deneyim ile aranızda önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler başarıdan başarıya koşarken Üniversitemizi ve Güzel Sanatlar Fakültemizi daha da güçlendirecek, bizleri onurlandıracaksınız” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına, Güzel Sanatlar Fakültesi dönem birincisi Hayati Gün konuşma yaptı. Rektör Tekin, dönem birincisine plaketini verdi.

Başarı belgelerini alan mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Mezuniyet Sergisi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin çalışmalarının yer aldığı 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı. Sergi açılışına, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Karapınar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Selçuk Şener, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler, aileleri ve sanatseverler katıldı.

Sergide, mezun öğrencilerin video, kısa film, fotoğraf, afiş, poster, resim, heykel, yerleştirme, tasarım alanlarında ürettikleri yeni eserleri yer aldı.

Mezun öğrencilerimizin çalışmaları, 21 Haziran 2019’a kadar sergilenecek.

Fotoğraf: Nihal Demirci